Lemon

 

When life gives you lemon, make lemonade.
Then you realize that you dont have sugar so the lemonade tastes like lemon anyway...
bloglovin

Fototävling - orange

 

Jag är med och tävlar om ett paraply från tv-spelsweb. Veckans tema är orange. Jag vill ha detta paraply eftersom jag har som mål att starta ett fotoföretag och jag har inte riktigt alla grejerna som jag skulle behöva. Ett paraply skulle alltå vara ett steg på vägen till min dröm ;) Anledningen till att jag valde bilden är att det passar så bra ihop med temat och att det är en självklar bild. Fint komponerad enligt tredjedelsregeln på både ett vågrät och lodrät plan.
bloglovin

Min (går)dag i bilder

Som jag sa tidigare idag så hade jag strömavbrott igår och kunde inte blogga mittt länge planerade inlägg, men nu kommer det. Åh som ni längtat... eller inte :)

 

 

 

Det var ju första advent i söndags och det firade vi med en mysig adventsfrukost. Risgrynsgröten och allt annat juligt uteblev dock eftersom ingen gjorde något sådant, men mysigt var det iaf :)

 

 

Jag lyckades övertala min familj att vi skulle spela risk, bör tilläggas att jag alltid först frågar om dom vill spela monopol men dom svarar hela tiden nej eftersom jag alltid vinner :D Spelet började bra med att min (käre) lillebror satte alla sina kanoner (när man i början bara ska sätta ut en gubbe) på japan, som inte äns var hans. Bara för att reta mig... Sen när jag fick japan och skulle sätta dit min gubbe blev han sur och kasta ett kort i mitt kaffe.

 

 

Spelet slutade med att svart vann en storseger, japp jag var svart :D Det började med att pappa körde ut mamma och efter det så började han tyka sig mot mig med, men det ångra han nog eftersom jag gick och besegra honom. Sen var det bara att ge sig på lillebror Rasmus som hade sin storbas i japan... Jag vann som sagt!

 

 

Där efter var det lunch, pasta carbonara blev det idag :D

 

 

Jag har längre planerat att göra en video där jag pratar lite om min kamera och vilka inställningar jag använder etc. Fototips helt enkelt :P Iaf så plocka jag fram våran gamla videokamera och började filma. Filmen ligger nu i papperskorgen på min dator för det enda jag gjorde var att svamla på den, inte kul för er att kolla på helt enkelt ;) Det kommer en ny video snart.

 

 

Den som missade att det blåste i söndags måste ha varit typ döv, blind och stum. Jag gick ut och förevigade våran fina storm berit. Jag svär på att jag nästan lyfte av vinden och jag är inte särskilt liten heller, det blåste 36m/s i byarna. Jag älskar när det stormar eller åskar, och jag älskar strömavbrott btw ;)

 

 

I januari är det dags för min fäktklubbs tävling, Kungsbacka Masters 2011. Och gissa vem som har designat medaljerna. JAG ;) förra året var våran tävling den största nationella masterstävlingen (förutom SM) och det är awesome. Hoppas att det blir minst lika bra i år, förresten så ska jag ta min domarlicens då också :)

 

 

Sen tvingade mamma mig att plocka ut diskmaskinen, inte okej alltså...
bloglovin

FML

Igår så hade jag gått runt och fotat till ett inlägg och verkligen taggat för att få lägga in mitt väl planerade inlägg, MEN! Då blev det såklart strömavbrott, fml... Haha det kommer roliga inlägg ikväll att se fram emot ;)

 

Iaf så ska jag idag äntligen klippa mig, det behövs kan jag säga. Lägger upp resultatet ikväll :)
bloglovin

Pictures

bloglovin

Min vecka

 

Hej och förlåt för att jag varit så himla seg på att uppdatera men jag har haft fullt upp i veckan. Men jag tänkte summera min händelserika vecka ;)

 

Måndag: Då var jag i skolan och lyckades filma in ännu en scen i spanskan, efter många bloopers, till våran spanska matlagningprogram som vi har som uppgift just nu. Sen blev det att åka hem och skriva på NO:n. After some slappt pluggande varvat med facebook så begav jag mig till träningen. Det va en bra träning men lite flummig fäktning :P

 

Tisdag: Skolan som vanligt, då hade jag min idrottslektion som min lärare tyckte va superbra :D Hehe älskar när lärare ger en kommentaren "Det här påverkar verkligen ditt betyg positivt Fredrik!" ;) Väl hemma blev det rester till middag och mer plugg...

 

Onsdag: Lite stressig dag, började med churroslagning i hemkunskapsalen och filminspelning till det. Först hade vi typ inga ingredienser så vi fick leta runt i hela salen efter det. Sen efter massa bloopers och perfekta oinspelade scener så va vi färdiga och hade massa smet över. Så vi fyllde en stekpanna med smet och den brände jag... Så vi gjorde en till, och den brände jag! IGEN... Efter att vi lite smått panikartat städat i tron om att vi va fett sena så visade det sig att vi inte va det eftersom vår lärare va sen. När jag kom hem så slängde jag mig i soffan och slökollade på one tree hill som råkade gå på tvn, sen blev det till att bita i det sura äpplet och laga citronmarinerad kyckling (observera ordvisten, min mattelärare hade gett mig pluspoäng för den) med tagliatelle och basilika. Japp jag gillar att laga mat också! Sen kom dagens höjdpunkt, ja mitt liv är tråkigt, öppethus på Aranäsgymnasiet! Gymnasiet där jag ska gå. Jag ska gå teknig med inriktning samhällsbyggnad och miljö. När jag blir stor ska jag bli arkitekt serru. Och självklart kollade jag upp om jag kunde välja till fotografisk bild och det kunde jag, jag kanske tillochmed kan välja både fotografisk bild 1 & 2 :D För övrigt så är Aranäs väldigt fräsch och modernt. Jag träffade massa folk dör som jag kände och fick veta att jag och min gamla barndomsvän, som jag har lite ångest över att vi glidit isär, och jag kanske hamnar i samma klass!

 

 

Torsdag: Haha bästa dagen på länge asså, ännu ett filmprojekt att filma till (jag kommer lägga upp bloopers och färdiga filmer när dom är färdiga men ni får en sneakpeak på filmprojekt nummer två ovan. Det var för övrigt skitvarmt när vi spela in, plus att jag hade en skitvarm fleece på mig, bad outfitday... Sen visade det sig att vi egentligen hade håltimme och att vi slösat bort den på att filma. Tack snälla kompisar som informerar om detta ;) Jag hade för övrigt planerat hela veckan att jag skulle ägna min lediga tid idag till mitt fotograferande och till bloggen, lyckades klistra ihop ett inlägg som jag publicerar imon (imon kommer lite mysktiska skogsbilder också) men utöver det så blev det inget mer vettigt gjort. På träningen körde vi fotboll till typ endast min tränares glädje men dock så körde vi lagtävling till alla andras glädje, balance restored. Mitt lag vann efter en jämn kamp. Scoren blev 45-44. Sen så städade vi lokalen och bar upp bord och stolar från en lokal under klubben inför begravningscermonin på fredagen. Vi kom hem 11 -> trött Fredrik dagen efter -> Fredrik missar nästan bussen. Eller aa där halka jag in på fredagen ;)

 

Fredag: Vi fortsätter där jag sluta, en liten sammanfattnig om min tråkiga skoldag. Fredrik missar nästan bussen, Fredrik blir sur när läraren kommer försent, Fredrik pratar betyg med försenad lärare, Fredrik blir själv sen till pianot, Fredrik blir sur när mamma kommer försent och Fredrik måste stå i regnet å vänta. Idag var det begravning för Roger Skårbratt. Själva cermonin var jättevacker, en mycket begåvad musiker spelade musiken och allt var jättemysigt. Efteråt var det fika på klubben och nästan all mat var hembakad av Rogers fru Helena. Jättegott! Det var jättetrevligt och man gick runt och minglade och umgicks med alla. Efteråt var det inte sorg man bar med sig därifrån utan man kände någon sorts glädje, en glädje över att man haft en så trevlig dag! Jag bar även med mig en willyspåse med kakor hem :D

 

Just i skrivande stund sitter jag i min One piece å lyssnar på A Woman's Worth och deppar för att Molly åkte ut i idol :( Varför är inte Robin borta än??? Och är det bara jag som tycker att idol blev dåligt när Amanda Persson försvann ;( STORT sadface för att alla bönder i Sverige inte rösta på henne...
bloglovin

Vote

 

Hej jag tänkte flika in med ett kort inlägg, som ni kanske märkt har jag lagt till en omröstning längst ner i menyn om vad ni vill se mer av i bloggen. Så rösta på för det är er chans att påverka i bloggen ;) Nu ska jag gå och hålla i min brors idrottslektion och jag börjar bli lite nervös asså. Anledningen till detta är att alla i nian ska hålla i en idrottslektion för att lärarna ska bedömma oss i ledarskap. Jag som är tränare på fritiden tycker att detta är mycket roligt :D

 

Och sen vill jag göra en efterlysning!!! Av snön! Det är november i sverige (snart december) och vi har ingen snö. Illa, illa, jag hoppas verkligen vi får lika mycket snö som förra året!

 

Förövrigt blev jag precis bloggraped av Mathilda...
bloglovin

Min standardredigering - Camera RAW

Spelat in med CamStudio. Redigerar bilden i Camera RAW för CS5.
Det är några som undrat hur jag redigerar mina bilder så jag spelade in en tutorial
bloglovin

Matilda & Felicia


 

Jag tänkte göra lite reklam för mina kompisars bloggar ;)

 

Matilda Sjöholm på bild ett är en riktigt härlig tjej, hon bloggar om sitt liv och aa kolla in på hennes blogg så får ni veta mer om henne ;)
Och sen har vi ju Felicia Melin som bloggar om musik och allt annat i musikens värld :D

 

Å såklart så måste jag berätta lite om början på min helg för att inte göra er uttråkade, eller? Iaf så har jag haft nackspärr sen i fredags (jag slapp skolan då, hurray) och jag känner mig grymt handikappad :P Idag så var jag ju med på ett event och det va jätteskoj. Sen så åkte vi hem men halvvägs hem så kom mamma på att hon hängt undan ett par termobyxor på en affär på freeport (jag som är ganska lång, 190 cm, har ganska svårt att hitta kläder som passar) och dom här byxorna va tydligen perfekt för mig så efter att vi fikat hos min farmor så va vi tvugna att åka tillbaka till Kungsbacka. Pust! Vi köpte byxorna och jag gick på jakt efter en färgglad snygg skjorta runt hela freeport, men hittade ingen. Ska ha den på begravningen för Roger Skårbratt på fredag, han var en väldigt speciell människa (på ett bra sätt) och väldigt färgglad av sig. Så efter hans önskan så ska det vara färgglad klädsel på begravningen. Eftersom jag inte hittade någon skjorta så får det bli något redan inköpt. Väl hemma igen så lagade jag knäckig äppelpaj och sen blev det filmtajm ;D

 

Hoppas ni har haft en lika bra början på helgen som jag haft, imon blir det till att ta tag i min "att göra lista" pust!

 

PS. Glöm inte att följa mig på bloglovin'
bloglovin

Amanda x2

Bilderna är tagna från aftonbladet.se respektive nyheter24.se

 

Sitter just nu och väntar på att utröstningen i idol ska börja, jag vet inte vad jag gör om någon av Amandorna åker ut :O Jag älskar Amanda Person hon är ju så sjukt snygg och sjunger så jävla bra, Amanda Fondell är också skitsnygg! Men den som har bäst röst i hela idols historia måste ju vara Molly!! Hon påminner mig om min kompis Vega btw :) Jag tror att Robin kommer åka ut ikväll, byebye Robin säger vi tycker jag :D

 

Haha lite ofokuserat inlägg men aa nu ska jag göra mig iordning för imorgon, ska vara hjälptränare på klubben för något damfotbollslag. Det kommer 30 pers till våran lilla lokal, pappa föreslog hörselkåpor?
bloglovin

Ja må dom leva, Ja må dom leva...

...Ja må dom leva uti hundrade år! Javisst ska dom leva, Javisst ska dom leva, Javisst ska dom leva uti hundrade år!

 

Idag är det en väldigt speciell dag för idag fyller min bästa kompis Mathilda och min bästa morfar år ;D Så jag tycker vi ger dom ett stort GRATTIS :D älskar er ;)
bloglovin

Mathilda is tha QUEEN!



 

tjatja bloggen! Idag ska vi gå på BREAKING DAWN och äta massor av popcorn! är det någon som har sett den? :) Fredrik sitter just nu och nördar sig så därför skriver jag! HEJDÅ! <3
//Mathilda Holm

 

bloglovin

Winterland

 

Åå när jag gick till bussen imorse så var allt täckt av frost, det va så vacket! Jag ska börja ha med mig kameran till bussen och ta fantastiska vinterbilder ;D Från och med imorgen, så imon blir det på men min one piece, äta frukost, skita fullständigt i mitt hår och sen ut med kameran. Japp där har vi min morgondag :)

 

Egentligen skulle jag lagt ut en bild på Mathilda men hon ville inte, så hon och jag sa att den som vann i bubble trouble skulle få sin vilja igenom. Aa ni kan ju gissa vem som vann ;)
bloglovin

Fars Dag

 

Hehe jag är lite efter med inlägget, menmen jag vill iaf gratta min käre far och säga att jag älskar honom så himla mycket! Bilderna visar hans presenter, han fick ett fint kaffe av oss och whiskypraliner att smaska på till kaffet.
Lövet med ljuset på har jag gjort i bilden så aa, den har päronen redan fått ;)
bloglovin

Fencing

 

different shades of gray picturing a different sport

I helgen var det dags för tävling igen, och efter att ha vunnit över min bästa kompis i en tuff match så kom jag till final. Jag mötte en till klubbkompis i finalen och jag slutade på andra plats. Pallen dominerades av Kungsbackafäktare och klubben tog hem 5 guldmedaljer, 3 silver och 3 bronsmedaljer. Jag bråkade även med en dansk tränare som coachade sin fäktare som mötte min klubbkompis i finalen (vilket man inte får göra under pågående match), och det sa jag till honom! Det var typ fel tillfälle och dag att bråka med honom (hans fäktare höll på att förlora) så han blev jättetyken och sa att jag skulle hålla käften och äta min mat. Men efter att jag käftat emot så va han tyst och min klubbkompis vann.

 

Bilderna är tagna med ett 70-200 2.8 som jag fick låna av Rolf Blomqvist och jag blev så himla sugen att köpa ett likadant, fast det är ju ganska dyrt :(
bloglovin

Details

Modell: Matilda Sjöholm

 

Igår blev jag så glad när en tjej i min pararellklass sa att hon kollat på min fotoblogg och sa att jag tog jättefina bilder, resten av den dagen var jag glad. Tänk att en sån liten detalj kunde göra min dag :D
bloglovin

11-11-11 11:11

 

Jag minns förra året 10-10-10 då jag blev ihop med min tjej (läs ex) och då var mitt liv bäst, jag var så lycklig! Nu ett år och typ en månad senare så sitter jag på en datelektion och har dötråkigt... Ni kan ju gissa vad jag ska önska mig idag. Jag önskar mig förändringar i mitt liv. Jag längtar så himla mycket till gymnasiet och alla nya förändringar :D

 

Vad ska ni önska er???
bloglovin

Tempus Transit

 

Är det bara jag som tycker tiden går alltför fort?
Jag har varit iväg och varit upptagen varje helg nu och skolan svämmar över med saker man måste göra. Jag är jättetrött, hinner typ inte blogga så det är därför jag klämmer in ett inlägg nu på engelskan ;) Nu i helgen blir det WCC (fäkttävling i göteborg) men nästa helg är äntligen ledig jag ledig, skulle egentligen till forsheda med några kompisar med jag orkade inte det så jag avboka det idag. Undrar om mina snälla kompisar ställer upp på en photoshot då :D

 

Det värsta med allt är att jag inte har tid att fota och redigera min bilder :S Men iaf så lägger jag upp en tutorial på hur jag gjorde vampyrbilden :)
bloglovin

En legend har gått ur tiden...

Roger tar år 2010 emot Kungliga Förtjänstmedaljen i Silver.        Roger är speaker på Kungsbacka masters 2010
...Men hans anda och inspiration lever vidare.

 

Roger Skårbratt 1950 - 2011

 

I helgen dog en legend inom svensk fäktning men också så dog en inspirationskälla i Kungsbacka fäktklubb, men inspirationen försvinner aldrig. Roger skapade Kungsbacka fäktklubb 1999 och har verkat som kassör mm i klubben. Han hade väldigt många kontakter vilket gjorde att vår klubb blomstrade, vilket den fortfarande gör. Roger dog tidigt på lördag morgon och jag fick reda på det under Upsala masters som pågick under helgen. På söndagen var det många av fäktarna som bar sorgeband och det var väldigt tungt i helgen. Jag kände inte Roger jätteväl men han hade alltid tid att prata. Jag minns att han dömde mig och en klubbkompis på en av mina första tävlingar och jag vann överlägset, min klubbkompis blev jatteledsen och roger tog sig tid att snacka med oss och förklara varför det gick som det gick. Han berömde mig och gav min klubbkompis konstruktiv kritik. Vi fick jättefina nya pister med vårat klubbmärke på tack vare Roger. Inför Kungsbacka masters i vår så kommer det vara tungt utan Roger där som drivkraft men jag har en känsla av att det kommer bli den bästa tävlingen Kungsbacka anordnat någonsin.

 

Men nu i veckorna så går våra tankar till Roger Skårbratts familj och närstående.
bloglovin

Fest hos lange

 

Hejhej, jag har inte varit särskilt duktig på att blogga under helgen eftersom jag varit borta på fäkttävling (inlägg om tävlingen kommer snart)

 

Som ni vet så var jag på födelsedagskväll hos Langes, Josefin på bild 3 och Johanna på bild 6.
Det va skitkul, vi dansa, kolla på en skräckfilm som inte va läskig, jag stönsnarka (som vanligt), kolla på fast and furious 5, gick ute mitt i mörkret och trodde att zoombier skulle överfalla oss, trodde att våra kompisar blivit zoombier, åt kladdkaka och dansa igen. Jag och Rebecka prata om varför alla killar va idioter (enligt henne) men jag försökte övertyga henne att det fanns bra killar som inte rangornade tjejer mm.

 

Vi hade jätteroligt men det var lite mindre kul att jag sov 4 timmar eftersom jag mamma hämtade mig kvart över 9 för jag skulle till stockholm där vi bodde hos min moster, sen på lördagen åkte jag till Uppsala och tävla. Lite kort om tävlingen också, det gick sådär men på söndagen fick jag döma trots att jag inte har någon domarlicens. Jag fick tillochmed döma final. Mohaha ;D
bloglovin

I'm confused

 

Ikväll ska jag träffa lite roligt folk och fira födelsedagar ;) Jag behöver verkligen umgås med lite människor för just nu känner jag mig alldeles tom och sorgsen. Jag har ingen aning om varför men jag gör bara det, jag gör ingenting på dagarna förutom att sitta framför datan och tråka. Jag orkar inte äns umgås med mina vänner. Förlåt.

 

JAG BEHÖVER EN FÖRÄNDRING I MITT LIV!!! jag vill träffa någon <3
bloglovin