tagliatelle a limone

 

4 portioner

 

MARINAD:
4 kycklingfiléer
Citronolja
Vinäger
½ Pressad citron
Färsk basilika
Vitlök
Salt och peppar

 

Börja med att göra iordning marinaden. Blanda alla ingredienser och smaka av till du tycker det är bra. Strimla sedan kycklingfiléerna till tunna strimlor och lägg ner i marinaden. Blanda om väl så att alla kycklingstrimlor täcks av marinaden. Låt marinaden stå i 1-2 timmar.

 

TILLAGNING:
Kyckling i marinad
350 gram tagliatelle
Citronolja
Salt och peppar
DRESSING:
Citronolja
Resten av den halva citronen
Salt och peppar

 

Börja med att koka upp pastavatten (häll i citronolja i vattnet för mer smak och för att minska risken för att vattnet kokar över), efter det steker du kycklingen och när du märker att kycklingen nästan är genomstekt så lägger du i pastan i det kokande vattnet. När pastan är färdig gör du en dressing av citronolja, resten av den pressade citronen, salt och peppar. Häll av pastan när den är al dente. Blanda ihop pastan med kycklingen och häll på dressingen. Blanda även i basilikablad. Njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback