Gullegull och inställd idrott

 
Här för ni två bilder på min fina kattunge som kom i helgen, gud det känns som om det va jättelängesedan han tog sina första steg i vårat hus. Gullgull han är så söt å putteliten ;)
 
Just nu sitter jag mollmoll och joel i aranäs simrum ish. Idrotten vi skulle haft nu på morgonen va inställd, tyvärr eller aa. Vet inte vad vi skulle göra men jag va ombytt å allt, mysbyxor jao, så jag va tvungen att byta om. Och enligt holm fixa håret eftersom det såg ut som en pottfriss.. Vill bara ta på mig mina mjukisar och gå hem! Men icke, har samhäll om en timme sen kemi.
 
Efter det har vi resten teknik, höjdpunkten på veckan för oss teknikare! Förutom idag ;/ Vi har skissteknik, döööö bitch dööö, så jävla tråkigt. Man ritar tex lådor i perspektiv, man drar massa linjer sen suddar man ut dom igen å så vipps har man en låda som är ritad ur rätt perspektiv, enligt läraren. Det ser ut som skit när man är färdig. 
 
Ps: Igår sa min klasskompis johanna att hennes kompis hade klagat över att hon inte kunde ta självporträtt (hahah sorry om jag skriver fel nu). Johanna hade visat min blogg och då hade hennes kompis blivit imponerad (hahaha fan va fult om detta är fel) å undrat om jag typ tog betalt för att fota. Glad kille :D
bloglovin

2000 på ullared? Normalt eller inte? Shoppaholic?

 
Hej på er, just nu sitter jag och dricker upp mitt kvarvarande te, resten är uppsuget av golvplankorna eftersom jag spillde ut det. Sen kollar jag på en av moderskeppets porträttredigeringskurser. Här har ni några bilder från min händelserika helg och porträtten fotade jag idag. Hittade massa bra fynd på ullared, shoppade för 2000 hehe ;) Bland annat tröjan på porträtten. Imorgon är det ännu en tröstlös skoldag med massa teoretiska ämnen jao, döö! 
Sov gott världen!
 
Angående shoppaholicrubriken så får ni en fin liten bild på mig och mollmoll på hm ;)
 
 
bloglovin

Kompis

Hej på er, tänkte ta och skriva lite om min helg som gått. I fredags kom min moster och min kusin ner från stockholm, och dom hade världens sötaste kattunge som nu ska bo hos oss med sig. Han är helsvart med en vit fläck under hakan och en vit tå. Och han heter kompis. Han är jätte sprallig och busig, flyger runt i hela huset. Som ni kanske vet har jag redan en katt som är stor som en flodhäst. Det första han gjorde när han såg kompis va att dundra fram (ja detta är ingen graciös katt som springer runt, han dundrar!) mot kompis och attackera honom. Panik!! Haha det va lite av en chock för han brukar inte reagera så på andra katter. Nu är det lite lugnre mellan dom två, kompis är jätte nyfiken på jansson och snart är dom nog bästa vänner. Finger crossed!

Aa just nu sitter jag och skriver på en labbrapport medans kompis tuggar och leker med min hörlurssladd. Idag har jag varit på ullared och storshoppat en massa saker. Bland annat kollegieblock för resten av gymnasiet förhoppningsvis ;)

Ja men nu måste jag fortsätta med mitt arbete jao, hare bra <3
bloglovin

Självporträtt

 
Efter duschen igår passade jag på att fota några lite annorlunda självporträtt i studion. Tycker resultatet blev ganska bra, även om jag va tvungen att torka upp ganska mycket vatten efteråt. Jag ha kommit fram till att jag ska börja ta mer självporträtt och fota med lite andra människor än mitt vanliga pack. 
 
Ikväll kommer min lilla kattunge hem till mig ghhaaa panik!! Längtar så sjukt mycket! Idag är förövrigt en bra dag, först spanska som bara blir roligare och roligare sen är det teknik där vi ska rita i sketchup :D asså vi ska rita hus, askul :) På spanskan fick vi tillbaka våran diagnos vi gjort och en uppsats å läraren sa att uppsatsen va jättebra, gillart! Sen efter skolan ska jag hem och springa och sen ta emot min lilla lurvboll som åkt i en bur i fem timmar från stockholm, plus båt från ingmarsö ;) Heja mitt liv nu <3
bloglovin

WeHertIt Inspiration

 
Alla bilder från WeHeartIt
 
 
bloglovin

Söt katt, mindre söt jag!

 
Halli hallå, idag när jag fotade självporträtt kom Jansson och snokade runt i studion (mitt data/fotorum) så han fick också vara med på en bild. Att döma från hans ansiktsutryck så är han överlycklig? 
 
Studiedag idag kändes muy bueno. Började med frukost i soffan framför en wallander med mamma, sen skulle jag åka till clara men när jag satt på bussen och ringde henne så va hon på älvsåker och hälsa på våra gamla lärare. Detta svar fick jag när jag fråga vad jag skulle göra då.
 
 
"-Dörren är öppen så det är bara att gå in, men öhh vi har en snickare hemma så aa."
 
 
Jahopp så där satt jag i claras vardagsrum med en teve som jag trodde jag haft sönder och en snickare på övervåningen. Plus att hennes hundar inte slutade skälla på mig ;( Dumma hundar! I alla fall när dom kom så kollade vi på film å käka glass, vi kollade på LOL (N) inte bra, inte bättre andra gången heller som alla tydligen säger... Hatar att vara enda killen i ett gäng tjejer för när det kommer till film blir jag alltid överröstad. Inte okej någonstans!!
 
Imorgon är det idrottsdag i skolan vilket jag förknippar med, skabbig skolbuss till idrottsarena där vi springer, hoppar, kastar, och äter matsäck sen åker hem igen med resultatet att man inte gått vidare till KM (kungsbacka mästerskapen). Men imorgon ska vi tydligen gör typ fragkamp å mänskliga pyramider osv. Menmen mer om det imorgon. Nu ska jag återgå till att skriva in glosor på glosboken å sen ska jag sova. Sov gott alla <3
bloglovin

Fysiklektion

Halloj nu kommer et litet fint snabbinlägg. Just nu sitter jag och ska skriva en labbrapport som inte går särskilt bra. Har två A4 med instuktioner om hur det ska se ut, inte kul. Ligger fett efter överallt typ ;( I matten ligger jag efter eftersom jag skulle göra ett prov som jag missat. Kul att komma efter när man gör så att man inte ska ligga efter... På fredag kommer min lille pissemiss. I somras fick min mosters katt ungar så vi ska få en liten svart lurvboll på fredag. Längtar sönder efter honom han är såå söt hehe.
Aa nu ska jag då och dö, orkar inte med fysik å grafer, tabeller, formler.. Hare bra för det har inte jag! :)
bloglovin

Tie Dyed T-shirts

 
Såhär blev mitt lilla Tie Dye projekt. Jag är verkligen skitnöjd med tröjorna, mest nöjd med den blåavita! Den hade innan samma färg som det är i fickan nu (bild 2) och den blålilarosa hade den mörkblåa förg man ser på en av ärmarna (bild 5). Här är en video om hur man gör. 
 
Just nu sitter jag och planerar på min födelsedagsmiddag som jag ska ha på lördag. Hehe lite sent kankse (fyller den 16 juni) men jag va tvungen att göra klart mitt rum innan jag hade middan å så kunde ingen förän i helgen typ. Fast Jocke kan ändå inte den j****n... Dumma dig ville ju att du skulle komma <3 
bloglovin

Tutorial - Vintage Effekt

 
Hej, här kommer en liten tutorial om hur jag gjorde den vintage effekten på bilden med dom gula blommorna. Ni får ursäkta att jag låter som en hes kalkon men jag är sjuk :/
 
Färkoderna för colorfill-lagerna
2c036a - blålila
e5cc8a - beige
b24080 - rosaröd
 
bloglovin

Vintage Flowers

 
Nikon D7000 +18-105 f/3.5-5.6
58mm 1/100 f/5.0 ISO 100
Naturligt Ljus
 
Hej på er, bilden tog jag i helgen på minitrampet. Jag gillade inte originalfärgerna så jag la till en vintage effekt. Jag älskar allt som är vintage och gammalt, blandat med nytt och modernt. Efter högskolan när jag skaffat jobb och pengar har jag bestämt mig för att köpa och renovera gamla ruckel. Sätta in ett panoramafösnter här, ett panoramafönster där samtidigt som man bevarar husets gamla delar som kanske en snygg trappa, bjälkarna i taket eller kanske det snyggta golvet. Ghaa kan inte vänta tills jag blir vuxen och utbildat mig till arkitekt! 
 
Speaking off så sitter jag just nu ocg ritar på ett hus i Sketchup (googles gratisprogram för 3D-modellering). Annars så har jag bara suttit framför tvn idag eftersom jag är sjuk. Bland annat har jag plöjt igenom en hel del how i met your mother avsnitt, god bless yourtvseries! Sen på sexan gick ett av dom bästa vampire diaries-avsnitten i repris, ghaaa jag längar till premiären för säsong 4 så galet mycket :O
 
PS: Jag är en cup ifrån att klara av super mario cart wii och det är sååå frustrerande att inte klara av den sista cupen!! Asså jag vinner dom första tre banorna men när jag kommer till rainbow road kommer jag alltid sist :'( *dagens i-land problem*
bloglovin

Minitrampet

 
Igår var jag i kungsbacka och ställde ut min bild på en cykeltävling. Det var skoj, särsklit när en gammal dam kom fram och berömde min bild :) Teknik var ju där också, jag delade tält med dom, och dom är en organisation som arbetar med cykelbanor i kommunen. Dom sa att dom skulle prata med vägverket om den farliga cykelbanan påväg hem till mig, dom skulle försöka få vägverket att bygga ett säkert slut istället för att det som är nu. Kul att man kan göra skillnad med en enkel bild! 
Jag tog lite bilder på tävlingen, å vilket liv det var när småbarnen trampa fram där på sina bobbycars, sparkcyklar och annat. Haha kunde inte hålla mig för skratt när en unge helt tappa kontrollen och for rakt ner i diket. Hehe jag är inte alls skadeglad ;) 
 
Nu ska jag bleka några av mina gamla tshirts tänkte jag. Dom är astråkiga just nu och jag har dom aldrig så jag tänkte piffa upp dom lite. Hoppas det blir bra! 
bloglovin

Födesledagspresent

 
Denna fina smyckeslåda fick Clara av oss i födelsedagspresent igår. Jag, holm och sjö sprang runt som tokar på freeport, eller aa sjö åt mest thaimat med sin morfar i hans bil, för att hitta smycken och småsaker för att fylla lådan. Vi lyckades bra tycker jag. Är jättenöjd med hur den blev. Jag älskar att göra presenter, inför julafton brukar min kreativitet spruta ut ur öronen på mig! Hehe lite funfact om mig där dådå.
Det clara fick var:
Två ringar
Badbomber (typ)
Ett mockaarmband
Smyckesbox
1000-dollar servetter (för att betala av en skuld haha!)
 
Just nu håller jag på att klicka hem några ringar och armband från asos och två halsband från deras secondhand. Moneyflow fast åt fel håll you know ;) Känner mig grymt inspirerad till allting just nu. Fotograferingen, skolan, mitt liv och allt liksom haha. Förresten fick jag ett "förslag" till en photoshoot. Eller aa mer ett tema, rockigt och kaxigt. Det ska vi nog fixa snart :)
bloglovin

Högkontrastporträtt

 
För ett tag sen hade jag och tjejerna ännu en photoshoot. Vi fotade i min källare som har fått vita väggar och som blivit omgjort till min lilla stuidio. JÄTTEBRA! Några av bilderna finns redan i min header och om jag har tid ikväll ska jag redigera några fler :) Bilden på matilda blev riktigt lyckad faktiskt, Jag redigerade bilden efter en guide från en bok av Scott Kelby. Den är för elements åå jag köpte den precis innan jag skaffade CS5, lite surt men vissa guider fungerar. Jag ska snart klicka hem samma bok fast för CS5 :)
 
Just nu sitter jag och MollMoll i biblioteket, hon har nog inte så kul just nu eftersom jag bloggar ;) menmen, vi väntar på att tekniken ska börja. Då ska vi rita på våra vackra friggebodar! Riktigt kul faktiskt, trot eller ej. Efter skolan ska jag och mathildorna köpa present till clara som fyller år på söndag. Grattis i förskott, å ikväll ska vi fira mamma som fyllde igår. Grattis till dig med! <3
bloglovin

Fan va svårt det ska va med rubrik då!

 
Sitter just nu och arbetar på flyers till på lördag då jag ska ställa ut min bild på en liten cykeltävling i kungsbacka. På plats kommer även teknik vara som är en organisation i kungsbacka som arbetar med cykelbanor. Anledningen till detta är för att jag för ett tag sen vann en fototävling med bilden till höger som simulerar att min kompis blir överkörd av en bil vid slutet av en cykelbana. Målet med min bild är alltså att man ska förlänga cykelbanan så att den inte slutar så farligt. Men helst förlänga cykelbanan ända hem till trakterna omkring mig där det bor väldigt många barn!
Det ska bli jättekul att ställa ut min bild då, ni får gärna komma och hålla mig sällskap eftersom tävlingen riktar sig mot barn under typ 10 (hjälp!!). Media kommer tydligen också vara där så om du läser om ett tandställningsmongo som fotograferar så är det antagligen jag :D
 
Speaking of min tandställning så satte dom in en tjockare båge i måndags så det känns som om mina tänder vallfärdar till mecka eller nåt, DET GÖR ONT! Idag började vi dagen med orientering. Jag och molly temade ihop oss, eller aa ida och victor sprang ifrån oss. Vi sprang lite fel och genom några taggbuskar men det hela slutade i alla fall med att molly sa "jahopp jag kanske ska lita på dig ändådå" när jag ledde rätt väg tillslut :) 
 
Imon har jag teknik igen och då ska vi fortsätta på våra vackra friggebodar som vi skissade på idag. Arkitektur for the win! Jag känner verkligen att det här är rätt yrke för mig, så himla kul att skapa någonting eget. Speciellt hus :D
 
hashtag #LyckligKille :D
 
 
bloglovin

Utställning

 



Modeller: Mathilda Holm, Matilda Sjöholm, Clara Timmer, Evelina Lindblom, Felicia Melin
 
Ett tag innan skolavslutningen hade jag en utställning på skolan. Det var mitt resultat från temaveckan vi hade med temat livsviktigt. Jag kände redan innan jag visste om temat att jag ville göra modelfotografering med lite reklamstuk, för att få alla bilder att hänga ihop. Sen när jag fick reda på temat fick jag tänka om och tillslut blev det att jag tänkte ett tag och kom fram till att idag är saker livsviktiga för oss i vårat moderna rika samhälle. Inte vatten eller mat för det behöver vi inte oroa oss att bli utan. Vi prioriterar väldigt olika utifrån hur vi har det i vårat samhälle. För människor i u-länder är det såklart livsviktigt med mat och vatten, men dom skulle aldrig tänka tanken att en sak såsom smink skulle vara viktigare. Så utställningen handlar om livsviktiga saker ur ett annat perspektiv.
bloglovin