Pippitröja

Mor min håller på och stickar en fin pippitröja till, jag tycker dom är assnygga och det blir ju inte sämre när den är hemmastickad :)
bloglovin

Tips #4

Är ni också trötta på att ha massa skräp och damm på frontlinsen, jag har ett litet tips för att undvika detta. Ta en bit dubbelhäftande tejp och sätt fast den på era linslock på insidan. Då fastnar allt damm som är innanför locket på tejpen istället för på linsen :) Sen har jag alltid med mig en putsduk i kameraväskan.
bloglovin

Palladium Boots och Daniel Paris

 

Igår fick jag dessa fina skorna hemskickade till min port, dom skulle egentligen kommit i fredags men budfirman hittade inte hit?? Nämde jag att jag bor i skogen :) Nu ska jag gå och lägga mig mig i sängen och sova, godnatt ;)

 

Fast mitt försök att sova kommer mer troligt sluta i att jag söker igenom youtube efter Daniel Paris när han är med i Vakna med the voice. Måste erkänna att jag har haft en "Danielparis-vecka" hehe. Efter att ha lyssnat på honom så mycket så har jag tillochmed börjat prata som människan :o HÄR är mitt favoritklipp med honom.
Btw så är han med i den sista dokusåpan och om han dör så kommer jag inte kolla mer, lätt bästa personen där.
Kollar ni på sista dokusåpan förresten?
bloglovin

Bildprojekt

 

Igår var jag sjuk och då tänkte jag att jag skulle passa på att göra mitt bildprojekt som är sjuuukt försenat (läs helt i tid) Jag va som sagt sjuk så det blev inget fantastiskt retuscherat mästerverk utan aa, det här. Uppgiften var ju då att man skulle ta två bilder och sätta ihop dom till en bild. Retuschering. Eftersom jag tyckte det va vääääldigt lame så tog jag det lite längre. Eller aa iaf i mitt huvud, jag va ju sjuk?? Jag tänkte göra som Marcus från Megapixlar har gjort i DETTA inlägget men det blev inte riktigt så. Jag är iaf nöjd eftersom jag gjorde det för bilden och har inte särskilt höga krav i det ämnet, eller något annat. Mhahaha underbarn, eller inte...
bloglovin

Min vecka

 

filmkväll med vännerna | hittade en skitsnygg tröja i tvättstugan | mysdag med varm choklad | corona
tog en midnattspromenad | årliga äggrullningen | jag har tränat | min outfit på påskmiddan
trött katt | morgonfriss | fina vädret som vi haft hela veckan | påskdukning

 

Det var väldigt längesen jag bloggade men det har sina orsaker, hela helgen har jag varit sjuk och dagarna innan det har jag varit upptagen med annat. Så jag tänkte att ni kunde catcha upp min vecka med lite instagrambilder.
Jag heter fredrikkarlssonphoto där :)
bloglovin

En helt vanlig påskafton?

 

I helgen firade vi påsk hos mina småkusiner, det var jättetrevligt! Vi åt "det vanliga", spelade cluedo och plump. Sen gick vi även på den årliga äggrullningen? Jo jag bor i ett litet område och i detta området har vi som tradition att samlas i en backe, prata, dricka och ha kul, samt ha äggrullartävling. Det går till så att man kastar ett hårdkokt ägg ner för backen och det ägg som rullar längst vinner. Årets pris var en plycshtupp? Man brukar koka sitt ägg flera timmar och sen måa dom fint. Sen har vi ju dom lite mer tävlingsinriktade personerna som inte nöjer sig med att bara koka sina ägg utan även fryser dom? Aa döm oss inte för hårt. Glömde jag säga att vi bor djupt in i skogen, inte långt från anneberg ;)
bloglovin

Branäs skipark at night

 

Mitt i natten fick vi för oss ideén att gå upp i backarna och fota, skitbra idé tyckte vi först men sen när man kom hem blöt och med typ 5 någorlunda bra bilder så kändes det knappt värt det. Men kul var det iallafall att traska upp och ner i backen och ramla varannat steg man tog. Det roligaste måste ha varit när josefin trodde att pistmaskinen skulle döda oss när den kom eftersom att en i våran stuga hade sagt att alla pistmaskinsförare är fulla när dom körde (Y)

 

Iaf för er som undrar så fotade jag med min metzblixt och Nikon D7000 + Nikkor 18-105 f/4-5.6
bloglovin

Springshoes

 

Nu har jag äntligen köpt vårskor, det blev ett par palladium för 650:- från Palladium. Haha min kompis sa att jag kommer få ankfötter och det kommer jag antagligen eftersom jag beställde 47. Vi får se hur detta blir :)
bloglovin

Mina Länkar

Nu har Instagram äntligen kommit till android och jag är överlycklig! Jag älskar verkligen Instagram eftersom alla bilder man tar med mobilen och ihop med dom effekterna som finns blir så spontana men ändå härliga och personliga. Så för er som vill följa mig på Instagram heter jag såklart fredrikkarlssonphoto

 

Jag finns på ganska många fotorelaterade sajter och annat så jag tänkte skriva upp allt sådant
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Blogresponse
Bloglovin
Flickr
Tumblr
We Heart It
YouTube

 

Facebook - Min sida/portfolio
Facebook - Jag själv

 

Min mail - fredrikkarlssonphoto@live.se
bloglovin

My father

 

I helgen sökte pappa till ett nytt jobb på volvo och då behövde han förnya sitt cv. Inte så konstigt att det behövde förnyas eftersom han jobbat på samma jobb i tjugo år nu. Iallafall så fick jag den äran att fota en bild till hans cv. Han använde den högra bilden i sitt cv och jag är verkligen nöjd med resultatet.

 

Vid exponeringen använde jag min externa blixt och ett blixtparaply som stod snett framför pappa till höger. På vänster sida stod mamma med reflexskärmen för att förhindra att ena sidan av pappas huvud (den som var vänd bort från blixten) skulle bli jättemörkt. Sen i redigeringen började jag med att öppna bilden i camera raw och ta ändra sartuation till -100 så att all färg försvann. Sen justerade jag kontrasten och exponeringen. Efter det öppnade jag den i CS5 där jag skärpte ögonen, tog bort reflexer i glasögonen och la på en vinjettering.
bloglovin

Branäs skipark I

 

För en vecka sen var jag i branäs och då åkte kameraväskan med också. mestadels av helgen gick ut på att åka skidor men sista dagen blev en härlig fotodag där jag bara hängde i parken och fotade. Haha det var en kille som hoppade jättebra men jag har ingen aning om vem han va? (han i blå jacka och gröna byxor) Dom två andra heter Ivan och Marcus. Jag fyllde mitt 8 gigabytes minneskort med massa bilder så det kommer komma fler här på bloggen. Min favorit är den längst upp till höger, eller den under på Marcus. Vilken är eran favorit?

 

Förlåt för den dåliga uppdateringen btw men jag har haft massa skolarbete och träning. Just nu är en sån period då alla lärare kastar uppsatser, bilduppgifter, grupparbeten och dataskit vilt omkring sig. Och påtal om dataskit så har vi en typ hemsida i historian som vi ska lägga upp allt vårat arbete på och gissa vem som blev admistratör och som får en massa extrajobb pågrund av den sidan? Jo jag... Läraren själv kan ingenting om sidan så varje gång hon ska göra någonting så ropar hon högt över hela klassrummet " FREDRIK, FREDRIK.. FREDRIK, FREDRIK!!" Fredrik heter våran datakille på skolan och varje gång hon ropar så kollar jag ju upp och kommer ifrån mitt arbete. Och så hon ropar...
bloglovin