Old photos

 

Bilden är tagen i en mysig gata nära katarinakyrkan i stockholm, jag och pappa var påväg till fotografiska när vi ändå var i stockholm. Jag har lagt på en vintageffekt (tredje effekten). Sen har jag även adderat brus och en vinjettering i kanterna. Plus en textur från deviantart.

 

Jag har gått och blivit helt förälskad i gamla dammiga foton. Vad gör väl lite dammfläckar, brus och färgstick när bilden har en själ. Jag kan sitta flera minuter och kolla på samma bild. Jag tycker det är viktigt att bilden har en själ, en mening med bilden liksom. Jag vet att det är svårt att uppnå detta men resultatet är värt det. Men om alla bilder hade en själ så hade det unika med det försvunnit.
bloglovin

tagliatelle a limone

 

4 portioner

 

MARINAD:
4 kycklingfiléer
Citronolja
Vinäger
½ Pressad citron
Färsk basilika
Vitlök
Salt och peppar

 

Börja med att göra iordning marinaden. Blanda alla ingredienser och smaka av till du tycker det är bra. Strimla sedan kycklingfiléerna till tunna strimlor och lägg ner i marinaden. Blanda om väl så att alla kycklingstrimlor täcks av marinaden. Låt marinaden stå i 1-2 timmar.

 

TILLAGNING:
Kyckling i marinad
350 gram tagliatelle
Citronolja
Salt och peppar
DRESSING:
Citronolja
Resten av den halva citronen
Salt och peppar

 

Börja med att koka upp pastavatten (häll i citronolja i vattnet för mer smak och för att minska risken för att vattnet kokar över), efter det steker du kycklingen och när du märker att kycklingen nästan är genomstekt så lägger du i pastan i det kokande vattnet. När pastan är färdig gör du en dressing av citronolja, resten av den pressade citronen, salt och peppar. Häll av pastan när den är al dente. Blanda ihop pastan med kycklingen och häll på dressingen. Blanda även i basilikablad. Njut.
bloglovin

Matilda II


 

Nikon D7000 + 18-105 f/3.5-5.6
30mm 1/250 f/7.1 ISO 100
Metz 44 AF-1
bloglovin

do you?



bloglovin

Inspiration

 

Sitter just nu och lägger över alla mina bilder på min nya externa årddisk som jag fick igår, den behövdes kan jag säga er. Daton kommer gå sönder när som helst. Samtidigt som överföringen segar fram så tänker jag på hur min framtida design ska se ut, kollar efter inspiration på weheartit och tumblr. Härligt med lite inspiration som jag verkligen har haft dåligt med på sista tiden.

 

Om ni vill tycka till om min framtida design så skriv en kommentar eller kontakta mig på annat vis.
bloglovin

Julaftonens Outfit

 


Tröja - H&M
Kostymbyxor - Brothers
Kostymkavaj - Brothers
Skor - Timberland
Skärp - Tiger of Sweden
Halsband - Köpt i Spanien
Armband - Konfirmationspresent
bloglovin

Från oss alla till er alla

 

Den 24 i tolfte, 2011-12-24, 24 December, JULAFTON!

 

Dagen alla har längtat efter hela året har äntligen kommit. Just nu gör jag mig i ordning inför eftermiddan som vi ska spendera hos mina kusiner. Alla klapparna är inslagna, julmaten är redo, håret fixat (efter en lång och intensiv kamp) och snart ska jag klä på mig. Ja jag sitter och skriver utan byxor ;) Jag hoppas jag får allt på min önskelista, men det är väl förgäves. men det jag önskar mig mest kommer jag inte få, att fira med Mathilda, hon firar tyvärr på annat håll. Aja hoppas ni får en härlig julafton, som jag :D
bloglovin

PANIK

Just nu råder fullständig panik, min dator med alla mina bilder på startar inte, inga julklappar är inslagna, jag måste hinna se det senaste avsnittet av arga snickaren innan det går ut (min moster var med) plus att jag har 1000 saker till att köra. Jag tänkte lägga ut lite mysiga julbilder idag men det lär inte bli så värst mycket av det innan datajäveln går igång. Nu ska jag slå in julklappar. God jul :)
bloglovin

Veckans redigeringstips - Mättnad

 

MIN STANDARDREDIGERING - CAMERA RAW

 

Som sagt så blev inlägget lite försenat och nästa vecka tar veckans redigeringstips jullov
men vi drar igång året med en härlig tutorial om redigering av fyrverkeribilder :)
bloglovin

Dagens citat

 

"Vilken är jordens närmsta stjärna?"
"Ehm, månen" sa min kompis på klingande skånska

 

Idag går årets sista läxförhör av stapeln, hela dagen har vi pluggat på kärnfysik och rymden. Bilden är tagen av Hubbletelskopet och jag kan älskar att drömma mig bort bland alla fantastiska bilder på stjärnhimlen. Jag halvt dog när min kompis sa att månen var Jordens närmaste stjärna. Minns ni ramsan "mor vattnar jorden medans jag sätter ut nya plantor"? som man lärde sig för att lära sig planeterna, den har jag lärt mig och jag halvt dog igen när min samma kompis rabbla den och jag hörde hur hon sa:

 

"Mor = Ehm, Merkurius.
Vattnar = hum, Venus.
Jorden = aa Jupiter."

 

Just nu sitter jag bredvid Mathilda som blir våldsamt sminkad av Felicia medans båda skriker på varandra. Alla lärarna ger oss värsta blicken när dom går förbi. Sen efter skolan ska jag handla julklappar vilket jag egentligen skulle gjort i onsdags, men aa då var jag lite busy.

 

ENJOY
bloglovin

Förseningar

Som ni kanske märkt är veckans redigeringstips försenat men jag hoppas kunna publicera inlägget imorgon istället.
bloglovin

FRÅGESTUND

 

Hej jag har fått förfrågning om en frågestund och tänkte slänga ut den nu. Så kommentera på med frågor hela veckan, jag besvarar på frågor om fotografering, mig själv och allt annat. Svaren sammanställer jag sen i ett inlägg på fredag.
bloglovin

Kontakta mig

 

Jag svarar på frågor om mig, fotande och allt möjligt via min BLOGRESPONSE

 

För bokning av mig som fotograf så når du mig via

 

Min E-mail - [email protected]
Min mobil - 0707679167
Min facebooksida - FredrikKarlssonPHOTO
bloglovin

Old times

 

Nikon D7000 + 105mm f/3.5-5.6
35mm 1/2000 f/5.0 ISO 320
bloglovin

Matilda I

 

Nikon D7000 + 18-105 f/3.5-5.6
35mm 1/250 f/7.1 ISO 100
Metz 44 AF-1
bloglovin

Update

 

Jag tänkte jag skulle uppdatera och berätta att jag lever, veckan som gått har varit väldigt hektisk och jag har prioriterat alla läxor. Men nu är allt sånt slut och nu har jag massa blogginlägg väntandes.

 

Idag så ska jag handla julklappar och träffa en person jag velat träffa länge, och i helgen ska jag bara ta det lugnt och prioritera mitt fotande, även fota med min vinst jag vann i fototävlingen. Tack alla som röstade på mig :D Jag deltar i en ny fototävling på samma ställe så ni kan väl vara söta och rästa på mig HÄR.

 

Enjoy
bloglovin

I heard

 

I heard that you’re settle down
That you found a girl and you’re married now
I heard that your dreams came true
Guess she gave you things i did’nt give to you
Old friend why are you so shy?
bloglovin

Fototävling - Mönster

 

Jag är med och tävlar om ett stativ från tvspelsweb. Veckans tema är mönster.
Jag tycker att min bild ska vinna för man kan verklugen se geometrin i bilden eftersom den har tydliga former och raka linjer. Eftersom bilden innehåller så klara och rena färger så får bilden det där lilla extra med. Det är spännande att gå på upptäcktsfärd i fönstren för då får man en uppfattning om var huset ligger. Förövrigt är det chalmers byggnad ute på lindholmen.
bloglovin

11-12-13 14:15

Ja nu kommer ett lustigt inlägg, eller aa det enda som är lustigt är tiden. Kände bara att jag ville publicera ett inlägg på denna lustiga tidpunkt. Vi satt och snacka på lunchen och kom fram till att det skulle vara coolt om man fyllde sexton idag, ni får ursäkta mitt fåniga inlägg :) Hare bra <3
bloglovin

Sadness

 

Mitt skulptur som jag gjort i bilden med temat sorg.

 

Stenen ska symbolisera livets grund på vilken livet stödjer sig mot. Ståltråden är livet och dom krulliga delarna på tråden är glada perioder. Medans dom mer raka och skeva partierna är perioder med sorg. Fjädrarna symboliserar glädjen som just nu tyngs glädjen ner med sorg. Den svarta stenen innebär att livet just nu bär en stor sorg med sig. Sorgen har även drabbat glädjen med sin svarta färg.

 

Got to love min fina beskrivning asså ;)
bloglovin

Veckans redigeringstips - Kontrast

Veckans redigeringtips handlar om kontrast, jag brukar alltid lägga till kontrasten i Camera RAW eftersom jag tycker det blir bäst då. För att se hur jag gör det kolla in DETTA inlägget. Men det går också att göra i CS5 och nu ska jag visa hur det går till, ursäkta om det låter som ett recept för sockerkaka eller nåt :)
Veckans redigeringtips handlar om kontrast, jag brukar alltid lägga till kontrasten i Camera RAW eftersom jag tycker det blir bäst då. För att se hur jag gör det kolla in DETTA inlägget. Men det går också att göra i CS5 och nu ska jag visa hur det går till, ursäkta om det låter som ett recept för sockerkaka eller nåt :)

 

bloglovin

Julg(r)öta

 

hehe ännu ett jäääätteförsenat inlägg ;)

 

Men aa förra helgen så var jag och firade minijul med några vänner. Först kom jag dit och dumpa min packning som bestod av 4 väskor hehe. Sen chilllade vi tills det var dags för pepparkakshusbyggartävling :) Vi gjorde värsta snygga huset men vi vann inte ändå, det gjorde väderkvarnen. Egentligen borde tre av bidragen inte gillas eftersom dom inte var hus, ett var en pansarvagn, ett en väderkvarn och det tredje var sönderslaget. Sen var det lunch, köttfärssås och spagetti. Vilket innebar att jag och Josefin gick på Köttfärssås och spagettidejt, hehe lite underligt kanske men det är en grej vi har. Vi har även varit på våffeldejt, frödinge kladdkakadejt och ben och jerrydejt ;) Vad är en minijul utan julklappsleken, ingenting. Fast iuförsig så tog alla mina presenter, och den presenten jag ville ha var egentligen en majsburk... Farmåt kvällen blev jag och alla andra mer och mer flummiga. Och efter att vi ätit upp våra pepparkakshus så var jag hyper och sprang runt och var överallt och ingenstans. Sen blev det filmtajm, först rare exports sen ensam hemma :D Efter det hände typ inget kul så jag somna på en random madrass.

 

Dagen efter så var det så åkte vi till liseberg och körde femkamp. Innan det så åt vi på jensens böfhus och servitören gav oss fel rätt så vi behövde bara betala 59 krononr för en dubbelt så dyr rätt, hehe :D

 

 

 

Efter förra helgen så var man ganska utpumpad asså, och denna helgen har också varit helt galen, och hela helgen är igen som bortblåst. På lördagen så bakade jag, Jocke och Mathildorna pepparkakshus. Jag hade på fredagen gjort tre och ett halvt kilo deg, Sen på lördagen så började vi med att planera våra mästerverk. Sen följde kavling och mjölkrig. Jag älskar det handmärket Matilda fick på röven ;) Och efter det så gräddade vi allt.  Men när det var dags för ihopsättning så bangade Mathildorna och stack hem, tråkmånsar, men aa dom insåg att dom var besegrade. Vi satte iaf ihop vårt hus jag och jocke. Garneringenfick jag däremot göra själv eftersom jag brände Jocke med det varma sockret ;) Pepparkaksbakningen slutatde med en spontan ostskiva, mums. Jag och Jocke kollade Wallander och sen somna vi efter en härlig dag :D
bloglovin

peace and love, and im out of here!

Jag blev framröstad som en av de 10 finalisterna i tvspelswebs tävling med detta bidraget, Rösta på mig HÄR genom att kommentera "Jag röstar" i kommentarsfältet!!

 

Just nu sitter jag skriver en bildanalys, eller aa försöker jaga rätt på frågorna ;) Jag funderar starkt på att göra en ny design till bloggen när hysterin innan betygen lagt sig, eller vänta då har jag inte heller tid eftersom jag måste köpa/slå in paket... Ghaa man får ju aldrig en ledig minut innan jul!

 

Idag så var det en bra dag, den började med att jag slapp stressa till bussen, sen var det NO-lektion med temat jättelätt repetion på saker vi redan gjort ;) en tråkig vanlig okoncentrerad skoldag följde efter det. Vi spelade upp våran hemkunskapsfilm om missvisande reklam på hemkunskapen. Varån lärare var jättenöjd, nöjd lärare = nöjd Fredrik. Btw så har det varit så himla mycket strul med den filmen så jag tror jag dör. Men nu är det slut med det ;) I helgen tar vi oss an nästa film, spanskafilmen. Med tillhörande bloopers hehe :D Väl hemma så blev det bildanalys varvat med att ragga ihop röster till mitt tävlingsbidrag. Sen fotade jag min skulptur jag gjort i bilden (inlägg kommer) och nu i skrivande stund försöker jag febrilt göra klart allt arbete på datan så jag kan stänga av vid nio, deadline för mammas tålamod. Längtar till morgondagen, jag vet inte varför men livet flyter bara på nu alltså. Det är bara 16 dagar kvar till julafton och allt går så himla snabbt nu :D Aa jag är lycklig nu!

 

 

Bild från Weheartit

 

KÄRLEK I GLASSFORM (L)
bloglovin

Strömavbrott

 

Hehehe nu kommer ett jättesent inlägg :P

 

Som sagt hade jag strömavbrott förra måndagen och då åkte alla ljusen fram. Strömmen gick precis när vi kollat färdigt på Muriels Bröllop. Jag blev överlycklig och gick bara runt å myste av alla ljus och mörkret i tanken om att jag kanske skulle slippa skolan nästa dag. Mamma sysselsatte sig med att fortsätta sticka min pippitröja i ljuset från en pannlampa medans pappa läste. Min lillebror spelade på sin dator och jag blev lite lagom irriterad när jag aldrig fick låna hans batteri för att göra skolarbete. Spelnörd :) Sen mitt i natten så kom strömmen tillbaka, och eftersom strömmen gick precis när vi kollat på film så gick teven på igen (och alla andra lampor i huset) mitt i natten. Och gissa vem som fick gå upp och stänga av tevejäveln som var på högsta volym.
bloglovin

Min Utrustning - Sammanfattning

Nikon D7000
Nikon D3000 - reservkamera

 

 


Nikkor 18-105 f/3,5-5,6
Nikkor 70-200 f/3,5-5,6
Nikkor 50 f/1,8
Nikkor 18-55 f/3,5-5,6

 

 

Velbonstativ CX 660
Blixtstativ
Metzblixt 44 AF-1
Vitt paraply
5i1 reflexskärm
Fjärrutlösare
Filterhållare + adapterringar
Kvadratiskt ND4 filter
Kvadratiskt graduated gråfilter
Closeup filter +10
4 minneskort - med en total minneskapacitet på 18 gigabyte
Putsduk
Gråkort

 

Senast uppdaterad: 11 Mars 2012
bloglovin

Önskelista

 

1. Extern hårdisk
2. Halsband från Karmasmycken
3. Sony Ericsson Xperia Arc
4. UV-filter till alla mina objektiv
5. Batterigrepp MB-D11
6. Softbox
7. Läderarband med texten "ALEA IACTA EST", också från Karmasmycken

 

Tomten jag har varit väldigt snäll i år så jag förtjänar verkligen alla dessa saker :D
bloglovin

-

Tjatja bloggen fredrik här! Vad önskar ni er i julklapp people? Själv önskar jag mig ett par byxor från versace H&M typ dom där zebra mönster! Aja pusshej bloggen! / Mathilda
bloglovin

Veckans redigeringstips - Skärpa

 

Idag drar jag som sagt igång mitt nya projekt, VECKANS REDIGERINGSTIPS :D
Jag börjar med lite grunder och sen kommer jag till roliga effekter.
Hope you like it!
bloglovin

Fototävling - Exotiskt

 

Jag är med och tävlar om ett paraply från tv-spelsweb. Veckans tema är exotiskt.
bloglovin

?

Jag tänkte berätta lite om min konstiga fredag. Idag var en väldigt turbulent dag för mig. Vi hade en paneldebatt i skolan och den spårade totalt när jag började argumentera mot en annan kille i min klass och eftersom han inte kom på några motargument så blev han förbannad på mig. Och även fast den andra eleven kallade mig idiotiska saker så sa min lärare bara åt den eleven att ta det lugnt. Sen efter lektionen så pratade läraren med mig och sa att JAG skulle ha lagt av när min klasskompis blev förbannad, hon sa ju ingenting till mig under lektionen. Va det plötsligt mitt fel att han spårade ur, han ska väl klara av att hålla en argumentation även om han får kraftigt mothugg? Jag satsar på det högsta betyget i SO men då ska jag inte kunna visa att jag har vad som krävs för att min lärare inte vill att jag driver min klasskompis till en nivå där läraren tappar kontrollen över honom? Jag kände mig oerhört orättvist behandlad, men sen när jag pratade med min mentor som gav mig stöd så kändes det hela mycket bättre. Väl hemma så pratade jag ut med min mamma och nu vill jag ha en ursäkt av min lärare (och ett MVG skulle inte sitta helt fel haha)
bloglovin